Ізраїль і ХАМАС готові до перемир'я, але є розбіжності – Reuters

Читать на русском
Ізраїль і ХАМАС відкриті до відновлення перемир'я і звільнення заручників, хоча залишаються розбіжності з приводу того, як це здійснюватиметься.
Фото: Associated Press

Ізраїль і ХАМАС відкриті до нової угоди про припинення вогню і звільнення заручників, утримуваних терористичним угрупуванням. Але досі немає єдиного рішення щодо реалізації цього.

Про це пише Reuters.

За словами джерел агентства, Єгипет і Катар, які раніше домовилися про тижневе припинення вогню та звільнення заручників, наполягали на прискоренні надання допомоги та відкритті контрольно-пропускного пункту «Керем-Шалом» до початку будь-яких переговорів.

ХАМАС наполягає на односторонньому визначенні списку заручників, які підлягають звільненню, і вимагає, щоб ізраїльські війська відійшли за заздалегідь визначену лінію.

Ізраїль, своєю чергою, погодився з тим, що ХАМАС визначить список, але вимагає встановити строки та ознайомитися зі списком до визначення часу і тривалості припинення вогню.

Крім того, за інформацією джерел, Ізраїль відмовляється виводити війська. ХАМАС же наполягає, що повне припинення вогню є необхідною умовою для звільнення заручників.

Нагадаємо, Ізраїль за посередництвом Катару веде нові переговори про повернення заручників, яких бойовики ХАМАС утримують у Газі.

Також повідомлялося, що солдати ЦАХАЛ помилково вбили трьох ізраїльтян, яких викрали бойовики терористичного угруповання ХАМАС.

Раніше стало відомо, що в рамках наступу в Секторі Гази ізраїльські танки досягли центру Хан-Юнісу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: