Лідер ХАМАС втік з Сектору Гази у гумконвої – ЗМІ

Читать на русском
Глава ХАМАС Яхья Сінвар утік із північної частини Гази у вантажівці гуманітарного конвою. Він покинув цей район ще на початку бойових дій.
Фото: Mohammed Abed/AFP

Ватажок ХАМАС Яхья Сінвар під час військової операції Ізраїлю втік із Сектору Гази у вантажівці гуманітарного конвою. Зараз він переховується.

Про це повідомляє The Times of Israel.

За словами обізнаного в деталях справи ізраїльського посадовця, Сінвар втік з північної Гази на початку бойових дій, сховавшись у гуманітарному конвої, що прямував на південь.

Наразі він ховається, ймовірно, у палестинському місті Хан-Юнісі або в одному з тунелів під ним.

Ще у листопаді міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявляв, що лідер ХАМАСу переховується у своєму бункері і не виходить на зв'язок. Ізраїльські військові стверджували, що знають про його місцезнаходження. Саме тому зачистка Гази почалася з північної частини.

Також видання повідомляє, що прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу сказав президенту США Джо Байдену під час телефонної розмови, що поточна операція ЦАХАЛу на півдні Гази триватиме ще три-чотири тижні.

Нагадаємо, у ЦАХАЛ повідомили про початок третього етапу наземної операції у Секторі Гази.

Також відомо, що ЦАХАЛ повернувся до ведення бойових дій «на повну силу» після того, як ХАМАС порушив угоду про припинення вогню.

9 грудня в Ізраїлі заявили, що під час війни проти ХАМАСу у Секторі Гази були знищені понад 7 тисяч палестинських бойовиків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: