ВАКС скасував арешт зарплатної картки судді Верховного суду Князєва

Читать на русском
Антикорупційний суд скасував арешт банківського рахунку колишнього керівника найвищого суду в Україні, куди надходила зарплатня.
фото: nikvesti.com

Вищий антикорупційний суд скасував арешт банківського рахунку, на який надходила заробітна платня судді Верховного суду Всеволода Князєва. НАБУ і САП підозрюють його в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 12 грудня ухвалив слідчий суддя ВАКС Олег Федоров, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання захисника, подане в інтересах підозрюваного (Князєва – ред.), про скасування арешту у межах кримінального провадження, - задовольнити. Скасувати арешт, накладений ухвалою на грошові кошти, які знаходяться на рахунку, відкритому в АТ «Райффайзен Банк Аваль» на ім'я (Князєва – ред.) для отримання заробітної плати як судді Верховного суду, за виключенням суми грошових коштів, які перебували на вказаному рахунку станом на 15 травня 2023 року, що становить 20 583 грн 19 копійок», – ідеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Князєва до 2 лютого 2024 року. Альтернативою йому визначили 27 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ та САП завершили розслідування справи колишнього голови, судді Верховного суду Всеволода Князєва в отриманні 2,7 млн доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, ці кошти він одержав через посередника-адвоката Олега Горецького. Саму ж неправомірну вигоду передав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним судом рішення на його користь щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

У 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів. Щоб не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року Жеваго вступив у змову з адвокатом Горецьким, який мав зв'язок із суддями Верховного суду. Протягом березня-квітня 2023 року він передав адвокату 2,7 млн дол. (1,8 млн дол. – суддям Верховного суду, решта – як «оплата» посередницьких послуг).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: