Новітні ракети та мобільні групи: в одній з областей посилили систему ППО

Читать на русском
У Львівській області посилили систему протиповітряної оборони, щоб захистити населення та інфраструктуру від російських ударів дронами та ракетами.
Фото: vechirniy.kyiv.ua

У Львівській області посилили систему протиповітряної оборони, щоб захистити населення та інфраструктуру від російських ударів дронами та ракетами.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Максим Козицький, його цитує Суспільне.

Захист неба України: які системи ППО поставили союзникиСистеми протиповітряної оборони Україні надали загалом близько 15 країн. Які саме – на інфографіці.

За словами чиновника, за останній час у регіоні створили 45 мобільних вогневих груп для боротьби із «шахедами». Крім того, область одержала нові ракетні системи.

«Ми не оголошували, але якщо брати за останній місяць, ми явно покращили протиповітряну оборону, яка стосується саме ракет. Я не можу називати які саме системи були доставлені, але це суперсучасні системи західного зразка», – сказав Козицький.

Глава ОВА додав, що місцева влада й надалі зміцнюватиме систему ППО на Львівщині.

«Йде створення ще 55 мобільних гуртів. Це новий батальйон сухопутних військ протиповітряної оборони. До кінця року буде створено 100 таких – 45 створено, ще 55 буде. Це буде 100 мобільних груп», – підсумував він.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський назвав п'ять причин для партнерів допомогти із посиленням української ППО.

Раніше ми розповідали, які системи ППО надавали Україні союзники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: