Мер Києва повідомив, що робитимуть з постраждалою від атаки рф багатоповерхівкою

Читать на русском
Багатоквартирний будинок у Дніпровському районі Києва після падіння уламків може потребувати капітального ремонту.
фото КМДА

Багатоквартирний будинок у Дніпровському районі, можливо, потрібно буде відновлювати капітально. Наразі його стан оцінюють експерти. Мешканців відселили ще вночі та на час робіт.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє пресслужба КМДА.

Стало відомо про стан постраждалих через атаку росіян на КиївУ Києві більшість постраждалих від нічної ракетної атаки перебувають у задовільному стані.

Повідомляється, що будівля може потребувати капітального ремонту.

Мешканців пошкодженого будинку оперативно евакуювали вночі. Наразі тривають слідчо-оперативні дії, після яких людям дозволять забрати необхідні речі, а вибите скло комунальники затягнуть плівкою.

«Після цього місто розпочне свою експертизу – якщо несучі конструкції будинку неушкоджені, ми оперативно відновимо житло, аби мешканці якомога швидше повернулись до своїх домівок. Якщо ж пошкодження конструкцій критичні, будемо розглядати варіант капітального відновлення будинку. Відновлювати доведеться і дитсадок», – сказано у повідомленні.

На час відновлення будинку постраждалі мешканці отримають тимчасове житло.

Нагадаємо, вночі 13 грудня росіяни балістичними ракетами атакували Київ. Їхні уламки впали на житлові райони, у тому числі і на будинок. Уламки іншої ракети впали на територію однієї з міських лікарень у Дніпровському районі. Пошкоджено будівлю моргу та лікувальний корпус.

Загалом під час нічної атаки ворога постраждали 53 людини. 20 із них, у тому числі двох дітей, госпіталізували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: