Норвегія передасть Україні партію гусеничних вантажівок

Читать на русском
Такі вантажівки можуть перевозити боєприпаси, продовольство та воду для українських військ у польових умовах.
regjeringen.no/en

Норвегія безкоштовно віддасть Україні близько 50 гусеничних вантажних машин, які потрібні для доставки вантажів до районів бездоріжжя.

Про це заявив міністр оборони Бйорн Арільд Грам, повідомляється на сайті норвезького уряду 19 вересня.

Зеленський підтвердив готовність Норвегії передати винищувачі F-16Норвегія також вирішила підтримати авіаційну коаліцію та готова надати Україні винищувачі F-16.

У відомстві розповіли, що на міжнародному рівні машина називається M548, а норвезька версія – NM199. Такі вантажівки можуть перевозити боєприпаси, продовольство та воду для українських військ у польових умовах.

Машини перебували на зберіганні у Збройних силах Норвегії, але наразі проходять обслуговування. Їхня заміна здійснюватиметься за рахунок уже запланованих проектів.

«Україна, як і раніше, гостро потребує військової підтримки у боротьбі з силами російського вторгнення. Норвегія продовжуватиме підтримувати Україну стільки, скільки потрібно», – заявив Грам.

Нагадаємо, Бельгія готова відправити Україні перші відремонтовані бронемашини М113. Також повідомлялося, що Україна отримає ще 40 БМП Marder від компанії Rheinmetall.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: