На війну проти України відправили понад 100 тисяч ув'язнених із російських тюрем – ЗМІ

Читать на русском
Росія завербувала на війну проти України понад 100 тисяч ув'язнених із колоній. Щотижня на фронті гине близько тисячі зеків.
Фото: ТАРС

З початку повномасштабного нападу на Україну росія завербувала для відправлення на фронт понад 100 тисяч ув'язнених із виправних колоній.

Ці цифри виданню Newsweek надав засновник проєкту Gulagu.net Володимир Осєчкін. Він має велику мережу інформаторів у російській пенітенціарній системі.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

Ці цифри також підтверджує виконавча директорка руху «Русь сидящая» Ольга Романова: за її даними, на фронт в Україну відправили 120 тисяч ув'язнених. «З них 50 тисяч завербував Пригожин. Інші були завербовані Міністерством оборони. Число загиблих невідоме. Близько 50 тисяч ув'язнених зараз на волі», – розповіла Романова.

За словами Осєчкіна, минулого року група «Вагнера» завербувала по всій росії понад 49,5 тисяч ув'язнених, а Міноборони цього року відправило на війну понад 52 тисячі зеків.

При цьому щотижня на фронті в Україні гине понад тисячу російських в'язнів. За підрахунками британської розвідки, із 290-350 тисяч загальних втрат російської армії ув'язнені можуть становити до 40 тисяч поранених та 20 тисяч убитих.

За словами експертів, опитаних виданням, масштаби вербування ув'язнених підкреслюють гостру нестачу людей, з якою зіткнувся Кремля. Це також демонструє, що путін віддає перевагу «одноразовим кадрам», а не мобілізації міського населення, що може призвести до політичних наслідків.

Нагадаємо, за словами президента Володимира Зеленського, російська армія на цьому етапі зробила зеків основним джерелом поповнення втрат на полі бою.

Раніше в ГУР пояснили, чому володимир путін відтягує оголошення нової хвилі мобілізації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: