У ГУР пояснили, чому путін відтягує нову мобілізацію

Читать на русском
Рішення про оголошення офіційної мобілізації в росії вже лежало на столі в Кремлі, але путін поки не наважився.
фото ГУР

У росії вже практично були готові офіційно оголосити нову хвилю мобілізації, але Кремль стримує два фактори. Перший – побоювання протестних настроїв в країні.

Про це заявив представник Головного управління Міноборони (ГУР) Андрій Юсов в інтерв'ю РБК-Україна.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

За його словами, рішення про нову хвилю публічної мобілізації серйозно розглядалося і буквально лежало на столі військово-політичного керівництва держави-агресора.

«Проте це рішення так і не було втілено і відкладено з різних причин», – сказав він.

Зокрема, як зазначив Юсов, путін не наважився оголосити нову хвилю через побоювання дестабілізаційних та протестних процесів усередині росії.

«Перша хвиля цієї так званої часткової мобілізації частину цих проблем дуже яскраво підсвітила. Тому таке рішення розглядається, але станом на даний момент воно не ухвалене», – додав він.

Юсов зазначив, що диктатор також відклав мобілізацію через президентські вибори, які мають відбутися навесні 2024 року.

Нагадаємо, британська розвідка писала про те, що путін може пригальмувати з мобілізацією до президентських виборів. Також повідомлялося, що росія провалила мобілізацію у тимчасово окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: