ВАКС продовжив арешт колишнього заступника директора філії УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд розпочав розгляд справи про хабар експосадовцю філії УЗ і продовжив запобіжний захід двох обвинувачених.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 2 лютого арешт колишнього заступника директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексія Онисимюка, якого САП обвинувачує в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 6 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив до 11 грудня арешт Онисимюка. Альтернативою виходу з-під варти йому визначили 4 млн грн застави. Прокурор САП просив продовжити арешт.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку тримання під вартою обвинуваченого (Онисимюка – ред.) задовольнити частково. Продовжити щодо обвинуваченого строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою у державній установі «Київський слідчий ізолятор» на 60 днів із дня постановлення цієї ухвали - до 3 лютого 2024 року, з можливістю внесення застави. Зменшити розмір застави до 969 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 2 600 796 грн», – ідеться в рішенні.

Також суд продовжив арешт до 3 лютого пособнику Андрію Онищенку. Альтернативою йому визначили 5 млн грн застави.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу про хабар колишньому посадовцю філії УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» Олексій Онисимюк отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: