Кабмін встановив спецрежим у прикордонній смузі: що заборонено

Читать на русском
Уряд заборонив вільний в'їзд, перебування, проживання та пересування осіб у прикордонній смузі.
фото ДПСУ

Уряд України встановив спеціальний прикордонний режим, який забороняє вільний в'їзд, перебування, проживання та пересування осіб у прикордонній смузі.

Про це у четвер, 7 грудня, повідомив представник Кабміну у Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Воєнний стан і мобілізацію в Україні продовжили вдев'ятеВерховна рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні через вторгнення рф ще на три місяці.

За його словами, відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду.

Зокрема, на виконання закону від 24 лютого 2023 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту державного кордону України» внесено зміни до постанови «Про прикордонний режим».

Так, спеціальний прикордонний режим та заборонено вільний вʼїзд, перебування, проживання, пересування осіб і провадження робіт, не повʼязаних з обороною чи охороною державного кордону, в межах земельних ділянок, які надано в постійне користування військовим частинам Державної прикордонної служби для будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій.

Також визначено порядок видачі дозволів на в'їзд, перебування, проживання, ведення робіт та перепустку до прикордонної смуги.

Нагадаємо, у ДПСУ розповіли, скільком чиновникам відмовили у перетині кордону у 2023 році. Також повідомлялося, що втратив держбюджет України через блокаду польського кордону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: