Німеччина надала Україні пакет військової допомоги з бронетехнікою та засобами ППО

Читать на русском
Збройні сили України отримали від Німеччини новий пакет військової допомоги, який включає радари для ППО та бронетехніку. Крім того, уряд країни готується передати 25 танків Leopard 1A5.
Фото: Hensoldt

Збройні сили України отримали від Німеччини новий пакет військової допомоги, який включає радари для ППО та бронетехніку.

Про це повідомили у пресслужбі німецького уряду.

Як союзники допомагають Україні підготуватися до зимових атак росіїСоюзники допомагають Україні готуватися до непростої зими. Які засоби ППО, енергетичну та гуманітарну допомогу обіцяли – на інфографіці.

Німеччина передала українським захисникам 12 бронетранспортерів (тип не вказано), 2 радари TRML-4D для зенітно-ракетних комплексів IRIS-T, сім розвідувальних дронів Primoco ONE та дві системи самозахисту для гелікоптерів AMPS.

В Україну також було доставлено 5 надводних дронів, 32 термінали супутникового зв'язку, 5 тягачів та 4 напівпричепи, 12 вантажівок типу MAN TGS та 30 тисяч комплектів зимового одягу.

Крім того, на сайті вказано, що Німеччина готується передати 25 танків Leopard 1A5, постачання яких було профінансовано разом із Данією.

Нагадаємо, що до попереднього пакету від Німеччини увійшла пускова установка ЗРК IRIS-T та боєприпаси до неї, а також станція радіолокації TRML-4D.

Раніше повідомлялося, що німецький уряд готує зимовий пакет допомоги Україні на 1,4 мільярда євро. Очікується, що Німеччина серед іншого поставить систему Patriot.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: