У розвідці підрахували, скільки росіян щомісяця мобілізують на війну

Читать на русском
У російській федерації триває мобілізація на війну проти України. Її темпи щомісяця становить понад 20 тисяч осіб.
Фото ТАСС

У російській федерації триває мобілізація на війну проти України. Її темпи щомісяця становить понад 20 тисяч осіб.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в інтерв'ю Еспресо.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

За його словами, що рф щомісяця мобілізують понад 20 тисяч людей. Це рекрутинг і серед ув'язнених, і серед боржників, якихось неблагонадійних категорій населення, про добровольців там не йдеться.

«Мобілізація строковиків планово триває. Рекрутинг, в тому числі із мотивацією фінансової виплати або, якщо людина не підписує контракт, то якісь санкції обіцяють», – заявив Юсов.

Він також відзначив, що російське командування широко практикує примусове підписання контракту із колишніми військовослужбовцями.

«Коли начебто викликають на звірку у військкомат, кладуть контракт і в принципі назад людина не виходить, бо інакше йому погрожують вже якимось кримінальним переслідуванням або іншими проблемами в житті. І от так частина опиняється на фронті», – пояснив Юсов.

При цьому він зазначив, що говорити про мотивацію цих людей, з точки зору ідеології не доводиться, особливо, коли мова йде про депресивні регіони.

Раніше в ГУР пояснили, чому в росії не оголошують тотальну мобілізацію.

Також варто наголосити, що при цьому у Луганській області російські загарбники почали мобілізувати студентів денної форми навчання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: