Російські спецслужби агітують колишніх в'язнів воювати в Україні – Генштаб

Читать на русском
У Алтайського краї рф представники спецслужб проводять роз'яснювальну роботу з колишніми ув'язненими, щоб ті підписали контракт на військову службу і поповнили лави окупантської армії.
Фото: ТАСС

Для поповнення втрат у живій силі противник продовжує агітувати власне населення до проходження військової служби у різний спосіб.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

«У місті Зоринськ Алтайського краю, представники кримінально-виконавчої служби проводять роз’яснювальну роботу серед осіб, які мають умовно-дострокове звільнення від відбування покарання. Агітують щодо підписання ними контракту на 3-5 місяців військової служби», – говориться у повідомленні.

Зазначається, що під час вербування співробітники кримінально-виконавчої інспекції не беруть до уваги алкоголізм, наркоманію та інші проблеми засуджених. У відповідь на згоду підписати контракт ув'язненим обіцяють високі зарплати та президентське помилування.

Раніше повідомлялося, що росіяни вербують на війну ув'язнених у російських колоніях та в'язницях і готують їх до бойових дій «за скороченою програмою».

Також повідомлялося, що росіяни намагаються мілітаризувати молодь на окупованому Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: