Україна розпочала консультації з ЄС щодо гарантій безпеки

Читать на русском
Україна та ЄС розпочали перший раунд консультацій щодо колективних гарантій безпеки для нашої країни.
Фото: Офіс президента України

Україна та ЄС розпочали перший раунд консультацій щодо колективних гарантій безпеки для нашої країни.

Про це йдеться у заяві, опублікованій пресслужбою Офісу президента.

ЄС фактично вже створив гарантії безпеки для України – глава ЄврорадиЄвропейський Союз де-факто вже забезпечив гарантії безпеки для України, коли почав передавати військову допомогу. Таку думку висловив голова Євроради Шарль Мішель.

У консультаціях взяли участь заступник голови ОП Ігор Жовква та генеральний секретар Європейської служби зовнішньої діяльності з питань миру, безпеки та оборони Шарль Фріз.

Під час переговорів сторони обмінялися баченням підходів до майбутніх гарантій безпеки ЄС з акцентом на питаннях безпеки та оборони.

«Майбутнє членство України в ЄС саме по собі є потужною гарантією безпеки для нашої держави та європейської спільноти загалом. Ми надзвичайно цінуємо, що вже на цьому етапі обговорюємо конкретні кроки для зміцнення нашої спільної безпеки та посилення стійкості України», – резюмував Жовква.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Європейський Союз вже розробив проєкт довгострокових зобов'язань у галузі безпеки перед Україною. Цей документ також ляже в основу консультацій Києва з країнами «Великої сімки».

На сьогоднішній день переговори про гарантії безпеки також розпочалися зі США, Великою Британією, Японією, Францією, Італією, Нідерландами та Канадою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: