Зеленський після розмови з Макроном повідомив про «важливу домовленість» щодо гарантій безпеки

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном. Про підсумки розмови глава держави розповів у своєму Telegram-каналі.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном.

Про підсумки розмови глава держави розповів у своєму Telegram-каналі.

Зеленський пояснив, чим гарантії безпеки від G7 відрізнятимуться від Будапештського меморандумуЗа його словами, домовленості щодо гарантій безпеки передбачатимуть ратифікацію таких документів у парламентах держав.

«Докладно обговорили ситуацію на полі бою, кожен із напрямків. Передав актуальні потреби в обороні та подякував за потужну оборонну підтримку та постійну допомогу у розширенні можливостей наших воїнів. Франція справді цінує свободу та допомагає захищати її», – зазначив Зеленський.

Президент розповів про «важливу домовленість» з Макроном щодо гарантій безпеки для України – країни розпочнуть переговори щодо створення відповідного двостороннього документа.

Крім того, Зеленський та Макрон обговорили поточну ситуацію в Чорному морі та домовилися посилити взаємодію у захисті морських шляхів.

«Також обговорили підготовку Глобального саміту світу і активну лідерську участь Франції в роботі з реалізації Формули миру... Франція та її компанії братимуть участь в нашому Форумі оборонних індустрій, що активно готується. Про це теж домовлено», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, 30 серпня Макрон зустрічався із главою українського МЗС Дмитром Кулебою. У ході переговорів сторони обговорили широке коло питань міждержавної взаємодії.

Нещодавно повідомлялося, що Франція поставила Україні першу партію дальнобійних ракет SCALP.

Раніше стало відомо, скільки українських військових підготувала Франція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: