Укроборонпром уклав з Rheinmetall контракт на створення в Україні танкового заводу – ЗМІ

Читать на русском
Німецький концерн матиме 51% акцій у новій компанії, а також візьме на себе управління підприємством.
Німецький танк Panther, розроблений RheinmetallФото: Getty Images

Укроборонпром та німецький оборонний концерн Rheinmetall створили спільне підприємство з обслуговування та ремонту танків. У майбутньому завод займатиметься і виробництвом бойових машин.

Про це повідомляє yімецьке видання Handelsblatt.

Підготовка до контрнаступу: скільки та яких танків Україна чекає від союзниківСоюзники пообіцяли Україні сотні західних та модернізованих радянських танків. На інфографіці – на яку техніку чекає Україна і скільки вже поставлено.

«Відповідні контракти вже підписано», – заявив директор німецького концерну Армін Паппергер.

Завод, за інформацією ЗМІ, буде розташований на території України. Rheinmetall матиме 51% акцій у новій компанії, а також візьме на себе управління підприємством.

Паппергер також заявив, що Україна отримає вигоду від комплексної передачі технологій та короткострокових постачань військової техніки з Німеччини.

Варто зазначити, що «Укроборонпром» поки що не коментував цю інформацію.

Нагадаємо, Rheinmetall – один із найбільших оборонних концернів Європи. Наприкінці березня президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Паппергером, на якій обговорювалося «подальше поглиблення партнерства».

Раніше повідомлялося, що німецький концерн готовий поставити ЗСУ понад половину від обіцяного Євросоюзом обсягу боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: