Ворог щодобово скидає бомби поряд із морським зерновим коридором – Гуменюк

Читать на русском
Росіяни намагаються контролювати ситуацію на маршрутах коридору через застосування тактичної авіації.
facebook.com/oleksandr.kubrakov

Російські військові не припиняють тероризувати український зерновий коридор у Чорному морі. Окупанти постійно скидають авіабомби у районі курсування суден.

Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 6 жовтня.

Експорт українського зерна: як росія цілеспрямовано зривала угодуРосія від початку цілеспрямовано перешкоджала роботі зернового коридору. Заходи щодо зриву угоди було розбито на кілька етапів, більше – на інфографіці.

За її словами, активності корабельного угруповання ворога в районі зернового коридору наразі немає, але росіяни намагаються контролювати там ситуацію через застосування тактичної авіації.

«Щодобово направляють туди літаки для скидання керованих авіабомб, якраз у районі, де, ймовірно, мають курсувати судна, які вирішили скористатися гуманітарним коридором, запропонованим Силами оборони України», – розповіла Гуменюк.

Речник зазначила, що такі керовані авіабомби можуть призводити до детонації морських мін, яких дуже багато в акваторії Чорного моря. Це своєрідний дистанційний терор.

Нагадаємо, 10 серпня Україна відкрила тимчасові коридори для торговельних суден у Чорному морі. Це сталося після того, як у липні росія вийшла із зернової угоди.

Найближчим часом понад 20 суден планують пройти тимчасовим коридором. До того ж Україна планує відкрити ще один коридор для вивезення зерна на експорт – залізничний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: