«Тільки сліпий цього не бачить»: президент відзначив зниження уваги до України через війну на Близькому Сході

Читать на русском
Зеленський визнав, що війна на Близькому Сході відвертає увагу міжнародної спільноти від російської агресії проти України. Це може призвести до зменшення допомоги.
Фото: PAP

Війна між Ізраїлем та ХАМАС загрожує у критичний момент відвернути увагу від російської агресії проти України.

Про це президент Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю Associated Press.

«Війна тут (в Україні – ред.) повномасштабна, складна, велика, глобальна. Найбільша війна із часів Другої світової війни. Тому ми розуміємо, які проблеми можуть виникнути, якщо фокус уваги наших союзників буде розсіяний. Бачите, увага дорівнює допомозі», – сказав він.

За його словами, така зміна фокусу може призвести до зменшення економічної та військової допомоги Україні.

«Ми вже бачимо наслідки зміщення (уваги) міжнародної спільноти через трагедію на Близькому Сході. Тільки сліпий цього не бачить», – додав Зеленський.

У зв'язку з цим Україна хоче наростити внутрішнє виробництво зброї, щоби не залежати від зовнішніх поставок. Зеленський сподівається, що західні союзники нададуть Україні ліцензії на виробництво та ремонт свого озброєння, а також дешеві кредити для фінансування виробництва.

«Якщо наше виробництво стане потужним, дуже потужним, ми залежатимемо в основному від самих себе. Росія розуміє, що всім її планам щодо дестабілізації, експансії та окупації України настане кінець», – заявив він, додавши, що ніщо не лякає рф більше, ніж самодостатня у військовому відношенні Україна.

Нагадаємо, у Євросоюзі ще на початку листопада визнали, що війна Ізраїлю проти ХАМАС впливає на міжнародну підтримку України.

У Пентагоні запевнили, що США мають можливість надавати одночасну підтримку як Україні, так і Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: