Данілов прогнозує «непросту для України ситуацію» на зовнішньополітичному треку

Читать на русском
Конфлікти у різних регіонах світу сприятимуть зниженню уваги до України з боку інших країн. Таку заяву зробив секретар РНБО Данілов.
Фото: УНІАН

Конфлікти у різних регіонах світу та загальна геополітична напруженість сприятимуть зниженню уваги до війни в Україні з боку інших країн.

Таку думку висловив секретар РНБО Олексій Данілов у промові на Halifax International Security Forum, його цитує пресслужба відомства.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

Він заявив, що зараз світ перебуває в стані турбулентності, а лідери окремих держав все частіше говорять про новий світовий порядок і багатополярний світ.

За словами Данілова, якщо Захід не змінить своє ставлення до росії, то через 15-20 років буде сформовано нову «вісь зла», «до якої увійдуть не лише КНДР, Китай, Іран та рф, а й деякі європейські країни».

«Виходимо з того, що на зовнішньому треку складатиметься непроста для України ситуація. Увага до України може падати через прогнозовані конфлікти на Близькому Сході, Балканах, Кавказі, Центральній Азії, навколо Арктики та за володіння ресурсами. На Заході відчуватиметься втома від війни», – прогнозує секретар РНБО.

Він зазначив, що у такій ситуації необхідно працювати над консолідацією союзників та партнерів щодо подальшої підтримки України.

«Ми вітаємо ті сміливі сили на Заході, які вимагають від своїх урядів чітко визначити національні інтереси в російсько-українській війні, конкретні цілі, які мають бути досягнуті, часові рамки тощо», – заявив Данілов.

Нагадаємо, нещодавно чиновник відповів, від чого залежить можливе закінчення війни у 2024 році.

Також Данілов назвав умови для розгляду питання демобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: