Словацькі перевізники почали блокувати пункт пропуску на кордоні з Україною

Читать на русском
Словацькі перевізники заблокували рух вантажного транспорту через пункт пропуску Вишнє-Нємецьке, суміжний з українським КПП Ужгород.
Фото: Getty Images

Словацькі перевізники заблокували рух вантажного транспорту через пункт пропуску «Вишнє-Нємецке», суміжний українському пункту пропуску «Ужгород».

Про це йдеться у заяві Держприкордонслужби у Telegram.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

Страйк розпочався сьогодні приблизно о 16:05, його проводять представники Спілки перевізників Словаччини.

«Відомо, що перевезення гуманітарної допомоги, інших важливих вантажів, живих тварин, пального та охолоджених вантажів не буде блоковано. Решта вантажів на виїзд зі Словаччини пропускатимуть в обмеженій кількості, по чотири вантажівки на годину», – повідомили у ДПСУ.

Зазначається, що рух на в'їзд до Словаччини рух не блокуватиметься. Також не обмежується рух легкового автотранспорту та автобусів.

Нагадаємо, на напрямі «Ужгород-Вишнє Нємецьке» вранці 1 грудня в чергах стояли вже близько 600 вантажівок.

Також триває блокада на польському кордоні. При цьому сьогодні українська та польська сторони погодили деякі заходи для розблокування кордону, де відбувається страйк перевізників.

Також повідомлялося, що українські водії на одному із заблокованих КПП оголосили голодування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: