Спільника старости села на Київщині засудили до 10 років

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд справи про неправомірну вигоду колишньому голові села в Київській області.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим Андрія Гриневича у тому, що він був посередником у наданні неправомірної вигоди старості села Мироцьке Бучанського району Київської області Олександру Деревинському.

Таке рішення 30 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Гриневича Андрія Олександровича визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення частиною 5 статті 27 частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком 10 років з конфіскацією всього йому належного на праві власності майна», – оголосила головуюча суддя Інна Білоус.

Як відомо, Гриневич наразі перебуває в розшуку. Його заочно взяли під варту.

Раніше інший обвинувачений у цій справі Деревинський мобілізувався до лав Збройних сил України. Через це слухання його справи призупинили.

Нагадаємо, САП обвинувачує Деревинського в одержанні через посередника Гриневича 90 тисячі доларів неправомірної вигоди. Неправомірна вигода отримана за затвердження детального плану території садибної житлової забудови орієнтовною площею 90 га у Київській області та вчинення дій задля підписання відповідного рішення сільради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: