Хабар старості села на Київщині: ВАКС заочно заарештував посередника

Читать на русском
Антикорупційний суд оголосив в розшук та визначив заочний запобіжний захід обвинуваченому фігуранту хабарної справи.

Вищий антикорупційний суд оголосив в розшук і заочно взяв під варту Андрія Гриневича, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в допомозі одержати неправомірну вигоду старостою села Мироцьке Бучанського району Київської області Олександром Деревинським.

Таке рішення 26 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора про оголошення обвинуваченого (Андрія Гриневича – ред.) у міжнародний розшук - задовольнити. Оголосити (Гриневича – ред.) у міжнародний розшук. Обрати обвинуваченому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – йдеться в рішеннях.

Нагадаємо, САП обвинувачує Деревинського в одержанні через посередника Гриневича 90 тисячі доларів неправомірної вигоди. Неправомірна вигода отримана за затвердження детального плану території садибної житлової забудови орієнтовною площею 90 га у Київській області та вчинення дій задля підписання відповідного рішення сільради.

Раніше обвинувачений староста села Мироцьке Бучанського району Київської області Олександр Деревинськиий мобілізувався до лав Збройних сил України. Слухання його справи через це призупинили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: