Євросоюз надасть Україні допомогу для ремонту портів

Читать на русском
Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у суботу, 25 листопада, заявила, що ЄС надасть Україні 50 млн євро на ремонт портів.
Getty Image

Європейський Союз виділить Україні 50 мільйонів євро на ремонт портової інфраструктури.

Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Скільки аграрної продукції Україна експортувала через порти за час війниУкраїна з початку повномасштабної війни експортувала через порти 59,7 млн тонн аграрної продукції. На інфографіці – докладніше.

«Попри війну, Україна продовжує годувати світ. У цих зусиллях ви можете розраховувати на ЄС. Ми продовжуємо вдосконалювати наші «лінії солідарності» і надамо 50 мільйонів євро на ремонт вашої портової інфраструктури», – йдеться у документі.

У листі до президента Володимира Зеленського президентка Єврокомісії зазначила, що покращені портові потужності пришвидшать експорт харчів та інших товарів, які Україна постачає на світові ринки.

«З часом наші інвестиції дозволять портам України повернутися до довоєнних обсягів експорту. На додачу до «шляхів солідарності» на суші, морські маршрути зроблять український харчовий експорт більш конкурентоздатним і передбачуваним, що піде на користь споживачам в усьому світі, в тому числі через сприяння харчовій безпеці у найбільш вразливих регіонах», – додала Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Україна домовилася з партнерами про отримання військових кораблів, щоб захистити судна у зерновому коридорі в Чорному морі.

Також писали, що Литва в рамках ініціативи «Зерно з України» до кінця року виділить 2 млн євро, а також готова підвищити транзитні спроможності балтійських портів для українського експорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: