СБУ затримала тіктокера, який засвітив роботу ППО

Читать на русском
Зловмисником виявився одесит, який раніше відбував покарання за крадіжку та пограбування. Він зняв та виклав у мережу роботу української ППО.
фото СБУ

Правоохоронці викрили зловмисника, який зняв на телефон і виклав у мережу інформацію про роботу ППО під час масованої повітряної атаки рф на Одесу в ніч проти 5 листопада.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Чоловік зняв на камеру мобільного телефону роботу української протиповітряної оборони та розмістив відео на сторінці у Тік-Ток.

В описі під відео він вказав точний час та місце зйомки. Вже за лічені хвилини відео потрапило в рекомендації багатьох користувачів соцмережі, серед яких були представники спецслужб рф.

У СБУ зазначили, що отриману таким чином інформацію росіяни могли використовувати для коригування повторних ударів по місту із застосуванням ракет та дронів-камікадзе.

Співробітники СБУ встановили особу та місцезнаходження фігуранта та затримали його. Зловмисником виявився 35-річний одесит, який раніше відбував покарання за крадіжку та пограбування.

Чоловіку повідомили про підозру у поширенні інформації про переміщення, рух чи розташування ЗСУ чи інших військових формувань.

Зловмиснику загрожує до восьми років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ знайшла шістьох мешканців Києва, які знімали роботу ППО під час атаки росіян. Усіх затримала поліція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: