Російського генерала усунули від командування після доповіді про проблеми в армії

Читать на русском
У росії відсторонили командувача 58-ї армії Південного військового округу після того, як він поскаржився Герасимову на проблеми із забезпеченням армії на фронті.
Фото: росЗМІ

Командувача 58-ї армії Південного військового округу росії Івана Попова відсторонили після доповіді про проблеми в армії та на фронті.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на заяву самого Попопа, яку поширив депутат Держдуми.

«Цапи-відбувайло»: хто з російського військового керівництва був відсторонений за провали в УкраїніНа кого у кремлі звалили провину за провали російської армії в Україні та усунули з посад – на інфографіці.

У своєму аудіоповідомленні Попов розповів, що його відсторонили з посади після доповіді вищому командуванню Міноборони щодо проблем під час військових дій. «Виникла ситуація складна зі старшим начальством, коли треба було або змовчати і сказати те, що вони хотіли почути. Або назвати речі своїми іменами», – заявив генерал.

За словами Попова, керівництву Міноборони він розповів «про відсутність контрбатарейної боротьби, станцій артилерійської розвідки та загибель російських солдатів у зв'язку з цим». «Висловив це на найвищому рівні, відверто, дуже жорстко. У зв'язку з цим старші начальники відчули в мені якусь небезпеку і за один день спорядили наказ міністру оборони, видали розпорядження і мене позбулися», — повідомив він.

Як пишуть російські тг-канали, Попова відсторонили після доповіді начальнику Генштабу рф Валерію Герасимову. За деякими даними, генерал пропонував провести ротацію російських підрозділів на першій лінії фронту, але Герасимов звинуватив його у дезінформації та панікерстві.

Нагадаємо, за інформацією розвідки США, Сергій Суровікін та деякі інші російські генерали могли знати про плани Євгена Пригожина підняти повстання. Суровікін після бунту на публіці не з'являвся.

ЗМІ писали, що Пригожин під час заколоту планував взяти в полон голову Міноборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу Валерія Герасимова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: