Генералу, який командував окупацією Харківської області, повідомили про підозру

Читать на русском
Командувачу 11-го армійського корпусу Балтійського флоту Західного військового округу ЗС рф генерал-лейтенанту Андрію Рузинському повідомлено про підозру.
ssu.gov.ua

Командувачу 11-го армійського корпусу Балтійського флоту Західного військового округу ЗС рф генерал-лейтенанту Андрію Рузинському повідомлено про підозру.

Про це у Telegram повідомляє Служба безпеки України.

Відомо, що саме цей генерал на початку повномасштабного вторгнення рф віддав наказ загарбникам «прорвати» державний кордон України для захоплення Харківської області. Під його командуванням росіяни тимчасово окупували території Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів.

СБУ встановила, що Рузинський виконував злочинні накази вищого військово-політичного керівництва росії щодо окупації України. Для штурму населених пунктів регіону він задіяв більше 4 тисяч військових, які входили до складу окупаційного угруповання «Балаклія». Загарбники використовували танки, ствольну артилерію, зенітно-ракетні комплекси та важкі вогнеметні системи.

«За ведення агресивної війни проти України кремль нагородив понад 1 тис. рашистів, які перебували у підпорядкуванні Рузинського. А сам він отримав підвищення у військовому званні і був переведений для подальшої служби на територію росії, де наразі переховується від правосуддя», – наголошують спецпризначенці.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ведення агресивних воєнних дій. Генералу загрожує до 15 років тюрми.

Нагадаємо, окупаційному так званому коменданту Балаклії Харківської області, який причетний до масових репресій, оголосили підозру.

У Полтаві спецслужби затримали лідера фейкового «народовладдя», який закликав до захоплення урядових установ України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: