Суд ЄС ухвалив виключення із санкційного списку сина російського олігарха

Читать на русском
Син російського олігарха Дмитра Пумпянського виграв апеляцію проти санкцій, запроваджених ЄС через повномасштабне вторгнення рф в Україну.
Олександр ПумпянськийФото: ТАСС

Суд Європейського союзу ухвалив рішення про виключення із списку санкцій блоку Олександра Пумпянського – сина російського олігарха Дмитра Пумпянського, наближеного до президента рф володимира путіна.

Про це повідомляє Reuters.

«Олександр Пумпянський, син російського олігарха Дмитра Пумпянського, виграв апеляцію проти санкцій, запроваджених ЄС через вторгнення рф в Україну», – йдеться у повідомленні.

Рішення суду було проголошено 29 листопада. Водночас суд відхилив його позов щодо компенсації моральної шкоди в розмірі 100 тисяч євро.

Відомо, що Олександр Пумпянський потрапив під санкції ЄС у березні 2022 року, після російського вторгнення в Україну. Тоді він був членом ради директорів у Трубній металургійній компанії (ТМК) та групі «Сінара», що належать його батькові.

Зазначається, що Трубна металургійна компанія співпрацює з російськими держпідприємствами – «Роснафтою», «Газпромом» і РЖД. Євросоюз вважав, що бізнес Пумпянських тісно пов’язаний із Кремлем і дозволяє російській владі фінансувати війну проти України.

Рада ЄС визнала, що з 9 березня 2022 року Пумпянський-молодший більше не є президентом та членом правління компанії «Сінара» та членом правління ВАТ ТМК, що стало причиною внесення його до санкційного списку.

Зазначимо, Пумпянський-старший через підтримку російської агресії перебуває під персональними міжнародними санкціями Євросоюзу, США та низки інших держав. Раніше він намагався домогтися в суді скасування санкцій, однак йому в цьому було відмовлено.

Також відомо, що Євросоюз запровадив санкції проти майже 1700 осіб та організацій через війну рф в Україні.

Нагадаємо, на початку листопада російський мільярдер Олексій Кузьмічов, якому пред’явили звинувачення у податковому шахрайстві у Франції, вийшов з-під варти під заставу.

Окрім цього, у Великій Британії закрили справу проти російського олігарха Фрідмана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: