Двох бойовиків «Л/ДНР» засудили до 15 років ув’язнення – подробиці

Читать на русском
Злочинна діяльність бойовиків була припинена в середині травня 2023 року військовослужбовцями Збройних сил України на території Донбасу. Наразі обвинувачені перебувають під вартою.
Ілюстративне фотоmil.in.ua

У Києві засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна двох бойовиків, які воювали на боці так званих Л/ДНР.

Про це пресслужба Офісу генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що злочинна діяльність бойовиків була припинена в середині травня 2023 року військовослужбовцями Збройних сил України на території Донбасу.

Наразі обвинувачені перебувають під вартою.

«За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської міської прокуратури двох громадян України засуджено за державну зраду та участь у не передбачених законом збройних формуваннях (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260 ККУ). Їм призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна», - зазначається у повідомленні.

Згідно з даними прокуратури, один з обвинувачених – уродженець Луганщини, у березні 2022 року, перебуваючи на тимчасово окупованій території Луганської області, в Алчевську, добровільно підписав контракт на проходження військової служби у НЗФ так званої ЛНР. Він був призначений на посаду помічника гранатометника «204 полку 4 роти 3 взводу народної міліції ДНР», який створений, підпорядкований, керований та фінансований росією.

Інший обвинувачений у лютому 2022 року, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області - у місті Амросіївка, добровільно підписав контракт на проходження військової служби у НЗФ так званої ДНР. Він був призначений на посаду стрілка «1 відділення 2 взводу 2 роти стрілкового батальйону 1539 народної міліції ДНР», який теж створений, підпорядкований, керований та фінансований рф.

Як зазначають у ОГП, обвинувачені, діючи у складі різних підрозділів на території Донецької та Луганської областей, проводили облаштування вогневих позицій для здійснення збройного опору ЗСУ та здійснювали окупацію і охорону захоплених територій України.

Нагадаємо, що напередодні на Вінниччині митрополита УПЦ МП засудили за антиукраїнську діяльність.

А на Львівщині коригувальника вогню засудили до довічного ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: