Рф вночі випустила по Україні рекордну кількість дронів: ППО збила майже всі цілі

Читать на русском
Росіяни в ніч проти 25 листопада атакували Україну рекордною кількістю шахедів. Було запущено 75 дронів, найбільше по Києву.
Фото: ОК Північ

Російські військові в ніч на суботу випустили по Україні 75 дронів типу «шахед». Це рекордна кількість під час таких атак. Сили ППО знищили майже всі ворожі безпілотники.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ у Telegram.

Як союзники допомагають Україні підготуватися до зимових атак росіїСоюзники допомагають Україні готуватися до непростої зими. Які засоби ППО, енергетичну та гуманітарну допомогу обіцяли – на інфографіці.

Так, у ніч на 25 листопада ППО збила 71 із 75 дронів-камікадзе.

Пуски дронів були з двох напрямків: Приморсько-Ахтарськ рф та району Курської області. Основний напрямок атаки – Київ.

Протиповітряна оборона працювала щонайменше у шести областях України: Київська Сумська, Дніпропетровська Запорізька, Миколаївська, Кіровоградська. Для відбиття атаки залучили зенітні ракетні війська, тактичну авіацію, мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби.

Військові зазначили, що більшість БПЛА збили на Київщині. Також у Дніпропетровській області знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв повідомив, що на півночі України збили 55 «шахедів».

На нічну атаку також відреагував президент Володимир Зеленський. Він повідомив, що Україна продовжить працювати над посиленням ППО.

Нагадаємо, у Києві через падіння уламків БПЛА сталася пожежа на території дитсадка у Солом'янському районі столиці. Є двоє постраждалих. Також уламки впали ще у трьох районах Києва, без жертв.

У Міненерго повідомили, що у Києві після обстрілу залишилися без світла 77 житлових будинків та майже 120 установ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: