ВАКС зменшив заставу заступника керівника прокуратури під Дніпром

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання адвоката підозрюваного про зміну запобіжного заходу фігуранту.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд зменшив розмір застави з 2,01 до 1,8 млн грн застави, визначені заступнику керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіславу Батраку як запобіжний захід. Його підозрюють у створенні штучних доказів обвинувачення та притягненні до кримінальної відповідальності невинної особи.

Таке рішення 21 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Апеляційна палата визначила Батраку 2,013 млн грн застави. На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись із населеного пункту, де знаходиться його зареєстроване місце проживання, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Адвокат Батрака подав клопотання про зміну запобіжного заходу.

«Клопотання - задовольнити частково. Зменшити розмір застави, визначений (Батраку – ред.) ухвалою Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 19 червня 2023 року, з 2 013 000 грн до 1 800 000 грн. Частину суми, на яку зменшено заставу, у розмірі 213 000 грн повернути заставодавцям», – ідеться в рішенні.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру у створенні штучних доказів обвинувачення та притягнення до кримінальної відповідальності невинної особи заступнику керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіславу Батраку та прокурору цієї ж прокуратури.

Нагадаємо, антикорупційні органи викрили адвоката Олексія Педуса, який підбурив особу надати йому неправомірну вигоду нібито за вирішення питання з прокурорами Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровщини. У цій же справі детективи і прокурори встановили нові обставини вчинення правопорушення про притягнення до відповідальності невинної особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: