НАБУ завершило розслідувати справу дніпровських прокурорів та адвоката

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку визнали достатніми кількість зібраних доказів для звернення до суд з обвинувальним актом.
фото: «Слово і діло»

НАБУ та САП завершили розслідувати справу за підозрою заступника керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіслава Батрака, прокурора цієї прокуратури Сорі Саване та адвоката Олексія Педуса у злочинах.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«10 листопада 2023 року САП та НАБУ завершили слідство у справі стосовно одного із заступників керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області та прокурора цієї ж прокуратури, підозрюваних у створенні штучних доказів обвинувачення та притягненні до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи», – інформує прокуратура.

Слідство з'ясувало, що адвокат шахрайським шляхом заволодів коштами заявника у сумі 137 720 доларів, 2360 євро та 553 300 грн.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру у створенні штучних доказів обвинувачення та притягнення до кримінальної відповідальності невинної особи заступнику керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіславу Батраку та прокурору цієї ж прокуратури.

Нагадаємо, в цій же справі антикорупційні органи викрили адвоката Олексія Педуса, який підбурив особу надати йому неправомірну вигоду нібито за вирішення питання з прокурорами Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровщини. У цій же справі детективи і прокурори встановили нові обставини вчинення правопорушення про притягнення до відповідальності невинної особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: