В Україні демобілізують строковиків, чий термін служби закінчився – Данілов

Читать на русском
В Україні демобілізують військовослужбовців-строковиків, термін служби яких уже закінчився. За бажання вони зможуть залишитися в армії та укласти контракт із ЗСУ.
Фото: Reuters

На засіданні Ставки Верховного головнокомандувача, яке відбулося 24 листопада, обговорювалося питання демобілізації військовослужбовців-строковиків, термін служби яких уже закінчився.

Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов у ефірі Українського радіо.

Данілов назвав умови для розгляду питання демобілізаціїРішення про демобілізацію військових можуть розглянути у разі, якщо буде офіційне подання до апарату РНБО від когось із членів Ставки, розповів Данілов.

За його словами, президент Володимир Зеленський на Ставці запропонував провести демобілізацію цієї категорії військовослужбовців, і командувачі ЗСУ з цим погодилися.

«Питанню було приділено велику увагу для того, щоб ми справедливо займалися питанням долучення до нашого війська тих людей, які необхідні нам для обороноздатності країни. Що стосується мобілізації людей, які проходили строкову службу, то президент попросив і військові погодилися, що найближчим часом ці люди будуть демобілізовані. Цей процес відбудеться і ми розуміємо, скільки їх», – сказав Данілов.

Він додав, що строковики, які бажають залишитися в армії після закінчення терміну служби, можуть укласти контракт із ЗСУ. Решту ж буде демобілізовано.

«Це справедливо», - резюмував секретар РНБО.

Нагадаємо, що за останній місяць в Україні двічі проходили мітинги на підтримку демобілізації. Родичі та близькі воїнів закликали владу визначити конкретні терміни служби в армії за мобілізацією

Раніше Верховна рада розширила перелік підстав для звільнення з військової служби під час воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: