Ізраїль готується сьогодні прийняти другу групу заручників ХАМАСу – ЗМІ

Читать на русском
У рамках обміну полоненими між Ізраїлем і ХАМАСом сьогодні планується звільнення ще 13 осіб.
Фото: AP

В Ізраїлі готуються прийняти другу групу з орієнтовно 13 заручників із Сектору Гази, яких планують визволити у суботу, 25 листопада. Очікується, що у цьому обміні може бути більше дітей.

Про це повідомляє видання The Times of Israel.

Громадяни яких країн загинули чи постраждали внаслідок нападу ХАМАС на ІзраїльГромадяни яких країн загинули, зникли безвісти або були взяті у заручники під час нападу ХАМАС на Ізраїль – на інфографіці.

Як зазначається, в офісі прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу повідомили, що у п'ятницю ввечері Ізраїль отримав список заручників, які мають бути визволені в сьогодні. Після ознайомлення зі списком ізраїльські силовики повідомили про це сім'ям заручників.

При цьому, близько 50 заручників - діти, їхні матері та інші жінки - мають бути визволені протягом наступних чотирьох днів, на які ЦАХАЛ припиняє військову кампанію зі знищення терористичного угруповання ХАМАС у Секторі Газа. Причому в обмін на кожного заручника буде звільнено трьох палестинських в'язнів зі служби безпеки.

Згідно з інформацією видання, чотириденне перемир'я може бути продовжено ще на один день для кожної групи з 10 заручників, звільнених ХАМАСом.

Нагадаємо, що вчора о 7 ранку набуло чинності чотириденне припинення вогню між ізраїльською армією та угрупованням ХАМАС. Домовленість була укладена за посередництва Катару.

Згодом стало відомо, що бойовики ХАМАС відпустили першу групу ізраїльських заручників із Сектору Гази. Цивільних супроводжували представники Червоного Хреста.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: