В Ізраїлі схвалили план визволення заручників в обмін на припинення вогню

Читать на русском
Кабінет міністрів Ізраїлю ухвалив угоду з ХАМАСом про звільнення близько 50 заручників в обмін на припинення вогню.
Ілюстративне фото24 канал

Ізраїль схвалив угоду про звільнення заручників у секторі Газа за умови припинення вогню. Йдеться про близько 50 заручників, які були викрадені під час терористичної атаки 7 жовтня.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Громадяни яких країн загинули чи постраждали внаслідок нападу ХАМАС на ІзраїльГромадяни яких країн загинули, зникли безвісти або були взяті у заручники під час нападу ХАМАС на Ізраїль – на інфографіці.

Як зазначається, в середу вранці Кабінет міністрів Ізраїлю ухвалив угоду з ХАМАСом.

Бойовики згідно з планом протягом п'ятиденного припинення вогню звільнять 30 викрадених дітей, вісім матерів та ще 12 жінок.

В обмін на це Ізраїль вперше після початку війни погодився на припинення вогню щонайменше на чотири дні. Окрім цього, Ізраїль повинен звільнити з в'язниць близько 150 палестинських ув'язнених – жінок та неповнолітніх.

Під час припинення вогню до Гази допускаються вантажівки з гуманітарною допомогою та паливом. За деякими повідомленнями буде 300 вантажівок.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, перших заручників може бути звільнено у четвер, 23 листопада. Передбачається, що їхнє звільнення відбуватиметься поетапно - приблизно по 12 заручників на день.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден закликав Нетаньяху погодитись на триденну паузу у бойових діях, щоб забезпечити прогрес у звільненні заручників, яких бойовики ХАМАС утримують у Секторі Газа.

Раніше Ізраїль та ХАМАС уже вели переговори про звільнення заручників, яких захопили палестинські бойовики, але діалог зірвався.

Також Радбез ООН схвалив резолюцію про гуманітарні паузи у Газі, в Ізраїлі розкритикували рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: