Міністр розповів, чи вистачить запасів дров українцям цієї зими

Читать на русском
Цього року лісники на складах мають достатній обсяг деревини, щоб покрити потреби всіх українців.
metall.biz.ua

В Україні є достатньо дров для проходження зими. Лісівники мають на складах достатній обсяг деревини, щоб покрити всю країну. А люди скоро зможуть отримати додаткові кошти для їхнього придбання.

Про це в ефірі телемарафону розповів Міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Субсидії на дрова та вугілля: хто і як може отриматиЗбільшено розмір субсидії на дрова та вугілля. На інфографіці – хто, скільки та як може отримати.

«Лісники на складах мають достатній обсяг деревини, щоб забезпечити всю країну. Ми маємо досвід минулого року, що дає нам розуміння говорити про те, що потреби населення та потреби лісівників збалансовані», – сказав він.

За словами міністра, цього року офіційні потреби - на рівні 4 мільйонів кубічних метрів, а реальні 3,6-3,7 мільйона, оскільки у багатьох ще залишилися залишки минулого року. При цьому лісівники вже реалізували цього року понад 2 мільйони кубічних метрів деревини.

Стрілець нагадав, що Кабмін ухвалив рішення про виділення додаткових коштів людям на придбання паливної деревини чи вугілля. За його словами, на одну людину виділяють близько 16 тисяч гривень.

Нагадаємо, Ірина Верещук раніше розповіла, мешканці яких областей можуть безкоштовно отримати дрова на зиму. У Кабміні повідомляли, скільки українців отримують субсидії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: