Молдова продовжила режим надзвичайного стану, введений через війну в Україні

Читать на русском
Парламент Молдови продовжив дію режиму надзвичайного стану, запровадженого через повномасштабне вторгнення росії в Україну.
Фото: newsmaker.md

Парламент Молдови продовжив дію режиму надзвичайного стану, запровадженого через повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Про це повідомляє NewsMaker.

Тепер надзвичайний стан у країні діятиме до 31 грудня.

Зазначається, що таку пропозицію підтримали 60 депутатів від правлячої партії «Дія та солідарність» (PAS). При цьому проросійська опозиція виступила проти та залишила залу на знак протесту.

Документ про продовження режиму НП представляв особисто голова МВС Молдови Адріан Ефрос. Він заявив, що така необхідність обумовлена ризиками для безпеки країни.

«У холодну пору року з великою ймовірністю російські збройні сили активізують атаки на українську енергетичну інфраструктуру. Наразі відзначається тенденція до збільшення кількості атак російських безпілотників. Можливі атаки на енергетичну інфраструктуру можуть позначитися і на постачанні електроенергії до Молдови», – сказав Ефрос.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що Молдова більше не сплачуватиме членські внески до СНД і готується до виходу з організації.

Раніше президентка Молдови Майя Санду заявила, що Молдова виконає рішення Міжнародного кримінального суду та заарештує російського диктатора путіна, якщо він приїде до країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: