Україна більше не визнаватиме молдовську мову: подробиці

Читать на русском
Україна відмовилася від терміну молдовську мову – рішення було ухвалено 18 жовтня на спільному засіданні урядів України та Румунії.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Україна відмовилася від терміну «молдовська мова» – рішення було ухвалено 18 жовтня на спільному засіданні урядів України та Румунії.

Про це повідомив прем'єр Румунії Марчел Чолаку на спільній пресконференції зі своїм українським колегою Денисом Шмигалем.

Він зазначив, що відтепер румунська мова, згідно з домовленістю, визнаватиметься на міжнародному рівні як єдина офіційна.

«Я знаю, що потрібно ще вжити деяких законодавчих кроків, у тому числі, потрібно повідомити про це Європейську Раду, але разом ми сьогодні домовилися про це», – сказав Чолаку.

Румунський прем'єр додав, що цим рішенням Україна «викреслює винахід російської федерації».

Варто зазначити, що термін «молдовська мова» виник після окупації радянськими військами частини території Королівства Румунія та утворення Молдавської АРСР.

Нагадаємо, за підсумками сьогоднішнього спільного засідання урядів України та Румунії укладено сім документів. Усі вони стосуються співробітництва у різних галузях.

Також повідомлялося, що сьогодні із прем'єром Румунії зустрівся президент Володимир Зеленський. Сторони обговорили подальшу оборонну підтримку України з боку Румунії та питання продовольчої безпеки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: