Президентка Молдови прокоментувала падіння уламків ракети у невизнаному Придністров’ї

Читать на русском
За її словами, наразі у Молдові вже почали обговорювати закупівлю обладнання для протиповітряної оборони.
24 канал

Президентка Молдови Майя Санду заявила, що виявлення уламків від ракети С-300 на території невизнаного Придністров'я сталося через військову агресію росії проти України.

Про це повідомляє місцеве видання NewsMaker.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

За її словами, походження об'єкта досі залишається «неясним», але в будь-якому випадку це сталося через війну, яку рф веде проти України.

«Очевидно, ми не можемо провести огляд на місці події, оскільки це трапилося на території придністровського регіону. Але в будь-якому випадку це сталося через війну. Бомби падають через війну в Україні, а цю війну спровокувала росія», – заявила Санду.

Водночас, лідер країни зазначила, що наразі у Молдові обговорюють закупівлю обладнання для протиповітряної оборони, зокрема радару, щоб здійснювати моніторинг повітряного простору країни та гарантування безпеки громадянам Молдови.

Нагадаємо, що у понеділок, 25 вересня, на території невизнаного Придністров'я у селі Кіцкани виявили уламки ракети С-300.

За даними Повітряних сил ЗСУ, росіяни минулої ночі запустили по Україні дрони-камікадзе, ракети «Калібр» та «Онікс».

Раніше в Бричанському районі Молдови після нічного обстрілу рф виявили уламки ракети. Це був уже щонайменше четвертий випадок.

А на початку лютого над територією Молдови пролетіла російська ракета.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: