Мінцифри та Міноборони створили робочу групу з будівництва укріплень

Читать на русском
Робоча група збирається розробити реформу будівництва фортифікаційних споруд, щоб на першій лінії цим займалися військові, на другій та третій – Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури.
Ілюстративне фотоvolynnews.com

Міноборони та Міністерство цифрової трансформації створили спільну робочу групу з будівництва фортифікаційних споруд. У планах групи – змінити підхід до їхнього будівництва.

Про це повідомляє пресслужба відомств.

За принципами НАТО: бюджет Міноборони на 2024 рік поділять на три пакетиМіністерство оборони має намір розділити свій бюджет на 2024 рік на три великі пакети. Усі вони стосуватимуться забезпечення військових потреб України.

Група, яку очолює Михайло Федоров і Рустем Умєров, працюватиме за принципом «оперативного штабу» – виявляти проблемні питання у будівництві військових укріплень і реагувати на них.

Група також координуватиме зусилля всіх органів військового управління, центральних та місцевих органів виконавчої влади з будівництва військових інженерно-технічних та фортифікаційних споруд, щоб робота з цього напряму була системною.

«У планах групи – впровадити реформу, щоб визначити зони відповідальності: на першій лінії оборони будівництво фортифікаційних споруд здійснюють військові підрозділи, на другій-третій – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України через залучення приватних підрядних організацій», – розповіли у міністерствах.

Крім того, при групі створено волонтерську бізнес-спільноту, яка готова оперативно надавати меценатську допомогу у будівництві фортифікаційних споруд на найбільш «гарячих» напрямках.

Нагадаємо, раніше Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості запустило портал із інформацією про стан усіх укриттів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: