Данія збільшить розмір фонду, з якого фінансується військова допомога Україні

Читать на русском
Уряд та парламент Данії погодили додаткове фінансування для фонду, з якого виділяються кошти на військову допомогу Україні.
Фото: Forsvarsministeriet

Уряд та парламент Данії погодили додаткове фінансування для фонду, з якого виділяються кошти на військову допомогу Україні.

Про це йдеться у заяві Міноборони Данії.

Скільки безповоротної допомоги Україна отримала від союзників за час великої війниУкраїна минулого року отримала 14,3 млрд доларів безповоротної фінансової допомоги, в 2023-му – 11,07 млрд. Від яких країн – на інфографіці.

Згідно з домовленістю, цього року розмір фонду збільшиться на 2,3 мільярда датських крон (приблизно 310 млн євро).

Крім того, данський уряд виділить додаткові кошти на фінансування програм військової допомоги Україні у період з 2025 по 2027 роки. Сумарно за три роки Копенгаген надасть ЗСУ 23,5 млрд крон (3,15 млрд євро).

Таким чином, на потреби України буде зарезервовано 60,4 млрд данських крон (8,1 млрд євро) в рамках Фонду військової підтримки України на 2023-2027 роки.

«Ми не знаємо, як довго триватиме війна в Україні, але ми знаємо, що пожертвування необхідні Україні для продовження боротьби з росією. Протягом усієї війни Данія була вірним другом України, і коли ми зараз посилюємо нашу підтримку, ми надсилаємо чіткий сигнал про те, що українці у довгостроковій перспективі можуть розраховувати на підтримку Данії», – сказав міністр оборони Троельс Лунд Поульсен.

Нагадаємо, наприкінці жовтня стало відомо, що Данія передасть Україні пакет озброєнь вартістю понад півмільярда доларів.

Також повідомлялося, що влада країни збільшить допомогу на розвиток України в 2024 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: