Данія передасть Україні пакет озброєнь вартістю понад півмільярда доларів

Читать на русском
Уряд Данії надасть Збройним силам України безоплатну військову допомогу на суму 3,7 млрд крон (приблизно 520 млн доларів США). До пакету допомоги увійдуть бронемашини, артилерійські боєприпаси, безпілотники та стрілецька зброя.
Фото: Forsvarsministeriet

Уряд Данії надасть Збройним силам України безоплатну військову допомогу на суму 3,7 млрд. крон (приблизно 520 млн доларів США).

Про це йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті міністерства оборони країни.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Зазначається, що до пакету допомоги увійдуть бронемашини, артилерійські боєприпаси, безпілотники та стрілецька зброя.

Українські військові, серед іншого, отримають танки Т-72, БМП-2, а також броньовані інженерно-евакуаційні машини та 155-мм артилерійські боєприпаси.

«Сьогоднішня допомога підтверджує, що Україна може розраховувати на непохитну підтримку Данії у боротьбі за свободу. Ця пожертва також надсилає важливий сигнал про те, що ми сфокусовані на Україні, хоча більшість уваги світу в ці дні спрямована на Ізраїль та Палестину», – заявив глава МЗС Данії Ларс Лекке Расмуссен.

Міністр оборони Троельс Лунд Поульсен при цьому уточнив, що такий пакет допомоги був складений після консультацій з українською стороною.

Нагадаємо, на початку жовтня Данія виділила понад 14 млн доларів на закупівлю боєприпасів для України.

Раніше повідомлялося, що Данія збільшить допомогу на розвиток України у 2024 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: