ВАКС зменшив заставу довіреній особі ексзаступника міністра Лозинського

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання захисника підозрюваного про зменшення розміру застави, визначеної як запобіжний захід.
фото: Міністерство інфраструктури

Вищий антикорупційний суд вдвічі зменшив заставу, визначену як запобіжний захід довіреній особі колишнього заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського Роману Кітнеру. Його підозрюють у пособництві в наданні неправомірної вигоди експосадовцю.

Таке рішення 20 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Апеляційна палата ВАКС збільшила розмір застави, визначеної Кітнеру. Його адвокати подали клопотання про зменшення застави вдвічі. Суд зменшив заставу.

«Клопотання адвоката, який діє в інтересах підозрюваного (Кітнера – ред.), - задовольнити. Застосований до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1 610 400 грн змінити шляхом зменшення її розміру до 805 200 грн», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому заступнику міністра Василю Лозинському та ще чотирьом особам. За версією слідства, Лозинський одержав 400 тисяч доларів неправомірної вигоди від підприємця Сергія Кривого через низку пособників. Ці кошти нібито були одержанні внаслідок низки закупівель державного інституту «УкрНДІводоканалпроект» за завищеними цінами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: