НАБУ дослідило телефони і планшети фігурантів справи про харчування для ЗСУ

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку провели експертизи і дослідили вміст техніки, вилученої в фігурантів провадження.
фото: Getty Images

Національне антикорупційне бюро дослідило вміст і провело експертизу техніки, вилученої у фігурантів кримінального провадження про ймовірні зловживання під час закупівлі Міністерством оборони продуктів харчування для Збройних сил України.

Про це йдеться в ухвалах Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, НАБУ провело низку обшуків у фігурантів цього розслідування. Зокрема, детективи вилучали техніку в керівника компанії «Архімагір» Ярини Ювченко і директора ТОВ «Геліос плюс» Аркадія Генкіна. Водночас представники Ювченко та Генкіна подали до суду клопотання про зняття арешту з вилучених телефонів, ноутбуків та планшетів, оскільки нібито з ними вже провели всі слідчі дії.

Детектив НАБУ не заперечував проти повернення техніки, яку вже дослідили експерти і змогли отримати її вміст. Арешт решти техніки детектив просив не скасовувати.

Суд частково задовольнив клопотання. Директору компанії «Архімагір» повернути три мобільні телефони і ноутбук, а керівнику ТОВ «Геліос плюс» – лише один планшет.

Нагадаємо, НАБУ і САП розслідують імовірні факти заволодіння коштами під час закупівлі Міністерством оборони продуктів харчування для Збройних сил України. В НАБУ додали, що слідчі перевіряють закупівлі на понад 13 млрд грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: