НАБУ розслідує розтрату коштів комунального санаторію в Запорізькій області

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку розслідують факт імовірної розтрати коштів комунального некомерційного підприємства.
фото: zor.gov.ua

Національне антикорупційне бюро розслідує факт імовірної розтрати коштів комунального санаторію медичної реабілітації «Глорія» Запорізької обласної ради у нібито змові з службовцями Запорізької облради під час закупівлі медичного обладнання за завищеною вартістю.

Про це йдеться в ухвалах Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

На думку органів слідства, службовців санаторію «Глорія» у змові зі службовцями Запорізької облради, ТОВ «Медгарант» та ТОВ «Циммер медізин сістем Україна» могли розтратити кошти під час закупівлі медичного обладнання для санаторного закладу охорони здоров'я, вартість якого може бути завищена. До того ж була відсутня реальна потреба та необхідність закупівлі. У межах цієї справи НАБУ і САП провели низку обшуків у фігурантів справи, зокрема, в приміщенні ТОВ «Медгарант». Детективи вилучили низку техніки та носіїв інформації, на які накладено арешт. Їх визнано речовими доказами.

Нагадаємо, НАБУ також розслідує зловживання під час примусового вилучення майна. Крім того, органи правопорядку розслідують безпідставне відшкодування мільярда гривень податку на додану вартість.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: