НАБУ розслідує зловживання під час примусового вилучення майна

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку здійснюють досудове розслідування за фактом імовірних зловживань під час відчуження активів.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують імовірні зловживання Державного бюро розслідувань, Миколаївської обласної прокуратури та військової частини під час примусового вилучення майна у приватної компанії.

Про це йдеться в ухвалах Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, службові особи ДБР, Миколаївської обласної прокуратури та військовослужбовці військової частини вчинили зловживання владою та службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди ТОВ «Агропромислова група «Беста» під час примусового відчуження майна під час воєнного стану, що спричинило тяжкі наслідки у розмірі 554 693 651. В межах розслідування іншого провадження було вказано, що ДБР провело обшук приміщень ТОВ «Завод мінеральних добрив «БАЗИС» у Чернігівській області і вилучило там низку мінеральних добрив. Імовірно саме їх було примусово вилучено і передано ТОВ «Агропромислова група «Беста».

У справі було проведено низку обшуків. Наразі в ній триває розслідування. Про підозру нікому не повідомлено.

Нагадаємо, НАБУ розслідує безпідставне відшкодування мільярда гривень податку на додану вартість 27 приватним компаніям. Також детективи бюро проводять слідство за фактом забудови частини парку «Нивки» в Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: