Данілов назвав умови для розгляду питання демобілізації

Читать на русском
Рішення про демобілізацію військових можуть розглянути у разі, якщо буде офіційне подання до апарату РНБО від когось із членів Ставки, розповів Данілов.
Фото: УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомив, що поки що не було прийнято жодних нормативно-правових актів щодо демобілізації. Відповідну пропозицію до апарату РНБО має подати хтось із членів Ставки.

Він сказав про це в інтерв'ю LIGA.net.

Мобілізація-2023: які нововведення підготувала владаМобілізація в Україні 2023 – які зміни вже прийняла чи анонсувала влада. Перевірка рішень ВЛК, розширення списку тих, хто підлягає мобілізації, скасування відстрочки для деяких студентів.

За словами Данілова, рішення щодо проведення демобілізації має розглядатися на засіданні Ставки верховного головнокомандувача.

«Якщо виникає те чи інше питання, яке потребує розгляду на Ставці, кожен член Ставки має право надати в апарат РНБО свої пропозиції. Перш за все це стосується тих, хто безпосередньо має відношення до військової справи. Валерій Федорович Залужний, міністр оборони [Умєров] та генерал Шаптала постійно там присутні. Якщо вони подають до нас документи – ми не маємо права не розглянути», – сказав він.

Але поки що такого документа немає. «Ми можемо обговорити (на Ставці – ред.) дуже багато, але якщо це має вийти в нормативно-правовий акт, тобто наказ верховного головнокомандуючого, то має бути офіційне подання до апарату РНБО будь-кого із членів Ставки», – додав секретар РНБО.

За словами Данілова, він розуміє, що люди втомилися і вони мають відпочивати. Він також сказав, що військові мають «перепочинок» – бригади відправляють на відновлення.

«Я думаю, що, послухавши нашу розмову, члени Ставки, безпосередні військові, зроблять пропозиції, що мають бути визначені якісь правила», – вважає він.

Нагадаємо, наприкінці жовтня у багатьох містах України відбулися мітинги за демобілізацію військових.

Раніше Верховна рада розширила перелік підстав для звільнення з військової служби під час воєнного стану.

Крім того, звільнитися зі служби можуть військові, які мають троє і більше неповнолітніх дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: