У НБУ підрахували, скільки коштів отримала Україна від партнерів з початку року

Читать на русском
Україні потрібно отримати в цьому році 45 млрд доларів США, щоб закрити всі фінансові потреби. Наразі союзники передали вже 35 млрд.
Фото: forbes.ua

Україні потрібно отримати в цьому році 45 млрд доларів США, щоб закрити всі фінансові потреби. Станом на середину листопада союзники вже передали більшу частину цієї суми – 35 млрд доларів.

Про це розповів голова Національного банку Андрій Пишний в інтерв'ю порталу The Banker.

Скільки безповоротної допомоги Україна отримала від союзників за час великої війниУкраїна минулого року отримала 14,3 млрд доларів безповоротної фінансової допомоги, в 2023-му – 11,07 млрд. Від яких країн – на інфографіці.

За його словами, скорочення фінансової підтримки України наразі не спостерігається.

«Звичайно, ми стежимо за ситуацією у країнах-донорах і природним є те, що ми стурбовані. Наші потреби до кінця року становлять 45 млрд доларів, і ми розраховуємо, що всі ці кошти прийдуть в Україну і всі необхідні рішення буде знайдено», – сказав голова регулятора.

Він також наголосив, що всі заморожені в західних країнах активи рф мають піти на відновлення України.

«Дебати про правові підстави для передачі російських активів Україні продовжуються, але останнім часом активізувалася дискусія про переведення в Україну доходів, отриманих від російських активів, що залишаються в обігу. Над цим наполегливо працюють українські дипломати та юристи», – резюмував Пишний.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, який обсяг допомоги виділили Україні союзники та який відсоток від їхнього власного ВВП вона становить.

Ми також розповідали, як за рік змінилася економічна ситуація в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: