Японія провела навчання на випадок нападу Китаю

Читать на русском
На тлі зростаючої напруги з Китаєм, росією та Північною Кореєю Японія провела серію загальнонаціональних навчань на випадок потенційного вторгнення.
Фото: Associated Press

Японія провела 11-денну серію загальнонаціональних навчань під назвою 05JX на випадок надзвичайної ситуації, що може виникнути внаслідок спроби Китаю встановити контроль над сусіднім Тайванем.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що в імітованій атаці морські піхотинці на десантних машинах-амфібіях штурмували пляж острова Токуносіма на краю Східнокитайського моря, щоб витіснити загарбників з території, яка, на думку Токіо, може бути вразливою для нападу з боку Китаю.

В умовах напруги у відносинах із сусідами – Китаєм, рф та Північною Кореєю – ці маневри мали показати готовність сухопутних, морських і повітряних сил захистити територію Японії та інфраструктуру, зокрема атомні електростанції.

Видання припускає, що упродовж наступних кількох років масштаби військових навчань в Японії збільшаться. Крім того, в них, ймовірно, братимуть участь США.

Також прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда попередив, що Східна Азія може стати «наступною Україною», якщо Китай, підбадьорений нападом росії на свого сусіда, нападе на Тайвань.

На тлі цього Японія планує витратити 290 мільярдів доларів на нове озброєння, зокрема ракети більшої дальності, а також на боєприпаси.

Нагадаємо, на початку листопада Філіппіни звинуватили Китай у вторгненні у свої води.

У жовтні Південна Корея та Японія провели перші в історії спільні повітряні навчання.

Також повідомлялося, що Японія не планує стати членом НАТО, але знає про плани Альянсу відкрити офіс у країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: