Рф може повернути на озброєння радянський літак M-55: розвідники пояснили, навіщо він окупантам

Читать на русском
Радянський літак M-55 може вернутись на передову службу, щоб посилити обмежені можливості росії у розвідці над Україною.
wikipedia

Росія може розконсервувати рідкісний висотний літак М-55, щоб використовувати його для розвідки.

Про це повідомляє британська розвідка.

Розвідники розповідають, що літак М-55 використовувався росіянами як дослідницька платформа. Проте нещодавно була зафіксовано, що він перевозить військову розвідувальну капсулу, розроблену для використання на російських винищувачах.

Динаміка знищення російської авіації під час повномасштабної війниЯк ЗСУ знищували російські літаки та вертольоти протягом повномасштабної війни – динаміка по тижнях та місяцях.

У дописі додають, що критичним недоліком російської стратегії закупівель є її нездатність створити адекватний потенціал розвідки, спостереження та виявлення цілей.

«Існує реалістична можливість того, що М-55 повернеться на передову службу, щоб посилити обмежені можливості росії розвідки над Україною. Робота на великій висоті дозволяє датчикам працювати на значній відстані», – наголошують розвідники.

При цьому вони припускають, що М-55 виконуватиме місії з відносно безпечного повітряного простору рф.

Нагадаємо, аналітики повідомляли, що російська армія має на озброєнні ще щонайменше 25 робочих бойових гелікоптерів Ка-52 «Алігатор». Усі вони становлять загрозу для України.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити динаміку знищення літаків та гелікоптерів ворога станом на травень 2023 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: