Аналітики підрахували, скільки у росії залишилось робочих гелікоптерів Ка-52

Читать на русском
Станом на 18 листопада російська федерація має на озброєнні ще щонайменше 25 робочих бойових гелікоптерів Ка-52.
Getty Image

Російська армія має на озброєнні ще щонайменше 25 робочих бойових гелікоптерів Ка-52 «Алігатор». Усі вони становлять загрозу для України.

Про це пише OSINST-аналітик Tatarigami у Twitter.

Відомо, що цифру у 25 робочих бойових гелікоптерів Ка-52 він назвав проаналізувавши супутникові знімки російських аеродромів, де вони базуються. Аналітик також зазначає, що на знімках помітно деякі Ка-52, які були виведені з ладу або пошкоджені.

Варто відзначити, що за різними оцінками, до початку повномасштабного вторгнення росія мала від 140 до 160 бойових «Алігаторів». Ще декілька одиниць були випущені після 23 лютого цього року.

Українські військові зазначають, що Ка-52 досі залишаються великою загрозою. Адже ці гелікоптери здійснюють розвідку місцевості та координацію авіації. Крім цього, вертоліт здатен вражати броньовану і неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі на полі бою.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити динаміку знищення літаків та гелікоптерів ворога станом на травень 2023 року.

Раніше також писали, що російський флот зазнав серйозних втрат з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Число уражених кораблів ворога сягає майже 30 одиниць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: